Selecteer een pagina

Lucie van Eeden

Dwarsfluit en piccolo

Fluitiste en fluitdocente in Eindhoven, Veldhoven en omstreken

Dwarsfluitles

Bent u geïnteresseerd in fluitlessen in de regio Eindhoven/Veldhoven? Ik geef dwarsfluit- en piccololessen aan iedere enthousiaste beginnende of gevorderde muzikant. Daarnaast verzorg ik workshops met focus op verschillende fluittechnieken.

Ik geef les aan kinderen, volwassen, beginners of gevorderde. De lessen zijn bedoeld om de fluittechnieken goed onder de knie te krijgen en er wordt onder andere gefocust op:

 • de juiste ademhaling
 • lichaamshouding
 • de toon
 • embouchure
 • ontwikkeling van muzikaliteit
 • stemmen
 • verschillende muziekstijlen (klassiek, pop, jazz, etc.)

 

Wanneer je vragen hebt kun je een email direct sturen naar lucievaneeden@gmail.com

De lessen worden ondersteund door bestaande methodieken en individuele wensen en behoeften zijn altijd welkom. Door aan te geven wat je wilt spelen of bestuderen en wat je wilt bereiken, creëren wij samen een les die bij jou past. De lessen zijn ook geschikt voor studenten die graag één van de A,B,C,D examens willen halen of om studenten voor te bereiden op een conservatorium opleiding.

Niet alleen techniek is belangrijk! Vooral plezier bij het spelen en samenspelen is ook één van de belangrijkste factoren. Ik beschik over piano en gitaar en meestal begeleid ik de ingestudeerde stukken. Wil je voor je familie of kennissen optreden en laten zien wat je hebt geleerd? Aan het einde van elk semester geven mijn studenten vaak een leuk concertje.

 

“Met een goede basis kun je alles spelen!”

 

Wat kost een dwarsfluitles?

Lessen worden gegeven per 30, 45 of 60 minuten per keer.

 • 30 minuten – € 18,50,- (excl. btw)
 • 45 minuten – € 27,-  (excl. btw)
 • 60 minuten – € 37,- (excl. btw)

Leerlingen jonger dan 21 jaar betalen geen BTW.
Deze tarieven zijn geldig voor het schooljaar 2016 / 2017 en zijn op basis van individuele lessen.

 

Tarieven voor het schooljaar 2017/2018

 • 30 minuten – € 20  (excl. btw)
 • 45 minuten – € 30  (excl. btw)
 • 60 minuten – € 40  (excl. btw)
Waar en wanneer worden de lessen gegeven?

1, Eindhoven, Hoogstraat 301A  elke dinsdag vanaf september 2016

Google maps

 

2, Eindhoven, Heerzeweg 452 elke woensdag vanaf september 2016

FillWyI4NzAiLCI0MjAiXQ-D-1502619

 

 

 

 

Website en Google maps

 

3, Veldhoven, Zittardsestraat 25 op afspraak 

image

Google maps

 

Ik wil graag eerst kennis maken voordat ik les neem, kan dat ?
De eerste les is altijd een proefles en is gratis. Tijdens deze eerste kennismaking praten we samen over je wensen, behoeften en de richting van de lessen. Ook toets ik je niveau en stellen we zo nodig alvast een doel om naartoe te werken. Ben je geïnteresseerd? Laat een berichtje achter onderaan deze pagina en ik neem zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken.
Wat als ik geen fluit heb en je toch graag alvast wil beginnen met spelen?

Dat is geen probleem. Er zijn verschillende winkels die het mogelijk maken om een fluit te huren voor een bepaalde periode. Je kunt in deze winkels altijd rustig je instrument uitproberen om te kijken of het iets voor je is. Meestal sturen de winkels ook het instrument naar je toe en dan kan je de fluit rustig thuis proberen. Inderdaad help ik je bij het maken van een goede keuze. De gemiddelde prijs voor het huren van een beginnersfluit is 90 euro per jaar. Wanneer je meer vragen hebt of advies wilt kun je mij een berichtje achterlaten onderaan de pagina.

Kan ik ook een diploma behalen ?

Je kunt spelen voor je plezier… maar het is natuurlijk ook leuk om een bewijs van je niveau te hebben. Vind je het leuk om te spelen, maar heb je ook een doel nodig? Wil je ook meer kennis hebben van de muziektheorie? Dan is een muziek examen wellicht iets voor jou! Samen stellen we een plan op om gericht te oefenen zodat je met plezier je diploma kan behalen.

Heeft u genoeg les ervaring ?

Mijn ervaring als dwarsfluitdocente is begonnen in 2002 in Praag. Hieronder staat een lijst met plekken waar ik les heb gegeven. Naast deze muziekscholen heb ik sinds die tijd ook altijd privélessen gegeven.

 • 2012 – 2015 Docent muziek aan het Lyceum Bisschop Bekkers, Eindhoven
 • 2011 – 2013 Opgeleid tot ‘Docent muziek’ aan het conservatorium Tilburg
 • 2011 – 2012 Muziekjuf op Basisschool De Ontmoeting, Eindhoven
 • 2009 – 2011 Opgeleid tot ‘Master Muziek’ aan het conservatorium Tilburg
 • 2007 – 2008 Fluitdocente aan The international school of music and fine arts, Praag
 • 2005 – 2007 Fluitdocente aan de Muziekschool Tišnov, Tsjechië
 • 2002 – 2003 Fluitdocente aan de Muziekschool in Bulharská (Art studio), Praag

Lucie van Eeden

Lucie begon dwarsfluit te spelen toen ze 10 jaar oud was op de muziekschool bij haar in de buurt. Ze zette haar passie voort toen ze 15 was en ging studeren aan het Praagse Conservatorium bij Jan Riedlbauch. Na 6 jaar studie vervolgde zij haar studie op de Janacek Academy Of Music and Performing Arts, waar ze haar Bachelor of Arts behaalde. Tijdens haar studie op JAMU was zij lid van verschillende Praagse orkesten en ook van het Tsjechische Nationaal Orkest, waarmee zij in de periode van 2005-2006 op Europees tournee was met Andrea Bocelli. In 2007 speelde zij ook in het Kamer Orkest van het Nationaal Theater in Brno (Tsjechië). In Juni 2011 is heeft zij haar studie Master of Music op het Fontys Conservatorium in Tilburg succesvol afgesloten, waar ze lessen kreeg van Leon Berendse en Edith van Dyck. Zij volgde verschillende masterclasses van onder andere Jacques Zoon, Wilbert Hazelzet, Robert Winn, Carine Levine, Thies Roorda, Emily Beynon en ook piccolo masterclasses van Ellen Vergunst, Nicola Mazzanti en Peter Verhoyen. Tevens volgde Lucie de deeltijd opleiding Docent Muziek aan het Fontys Conservatorium Tilburg (2011-2013). In de periode van 2012-2015 werkte ze als muziekdocent en docent CKV op Lyceum Bisschop Bekkers in Eindhoven. Daarnaast is ze actief als fluitiste bij fluitkwartet Beau4. Ze geeft privéles aan leerlingen van verschillende leeftijden en ook aan de leerlingen van Koninklijke Harmonie Phileutonia en Showkorps Nuenen.